hemsydda ekologiska barnkläder

Mode för Barn

Barnkläder ska framförallt vara sköna och av bra kvalité för att kunna tvättas ofta. Sen vill man ju att de ska vara roliga, fina, vackra, snygga, matchande, intressanta, personliga eller unika. Eller en kombination av något … eller allt.

Här nedan har jag gjort en sammanställning av vad som sålt bäst under det senast året, och vilka färger, mönster och motiv jag jag sett mycket av när jag letat tyger till hemsidan.

Tyger

Giftfria kläder såklart. Bäst är de tyger/kläder som är GOTS-certifierade. Då är inte bara tyget giftfritt utan alla som har arbetat med att ta fram det har bra arbetsvillkor. Certifieringen Oeko-Tex standard 100 garanterar att tyget/kläderna är giftfria och inte ger allergier. Det är också bra! De flesta trikåtyger som finns att köpa är GOTS- eller OekoTex-certifierade. Det blir allt vanligare att tyger har båda märkningarna och det är ju underbart.

Bomullstrikå/jersey är vanligast och jogging/sweatshirttyg om man vill ha ett lite varmare plagg. Ribbad bomullstrikå, både enfärgad och mönstrad är något som ökar med rekordfart där jag köper tyger.

Här kan du läsa mer om tyger som passar till barnkläder.

Färger

De färger jag sålt mest av är blått, grönt och rosa. Som vanligt är det varma och jordiga nyanser på hösten, som t ex brunt, beige och orange. Rött, marinblått och jeansblått har jag också sett mycket av på nya tyger för barn.

Färger som verkar bli populära vintern 24/25:

  • Olivgrönt och även andra gröna nyanser
  • Plommon, vinrött och rosa
  • Vitt, offwhite och beige
  • Svart och grått

Mönster och motiv

Kläder med djurmotiv vill många ha. Barn gillar djur, både tama, vilda och forntida. Det verkar som att många barn har en dinosaurieperiod.

Grodor kortärmad t-shirt barn
Grodor kortärmad t-shirt

Många barn gillar också traktorer, bilar och andra fordon.

Leopardmönstrat och rutigt verkar öka i popularitet och även enhörningar och älvor.

Halskant eller halsmudd?

Det är en smaksak och skillnaden är inte så stor. Förr var det vanligare med mudd och det verkar komma tillbaka. En sydd halskant ger ett mer fabrikssytt intryck tycker jag. Den övre är en halskant sydd på en vanlig maskin och med tvillingnål. Den ena sömmen är precis i kanten och den andra en bit in på det vita. Halskanten blir lite plattare än den undre som är en vanlig mudd.

Halskant och halsmudd barnkläder
Halskant och halsmudd

Fåll eller mudd i ärmar och ben?

Det är såklart också en smaksak. En mudd gör att ärmarna och benen kan vara lite för långa utan att det gör något. Plagget går då att använda innan barnet har vuxit i det ordentligt.

Raglanärm eller isydd ärm?

En raglanärm är ofta vidare i ärmhålan och det är då lättare att få in en liten babyarm i tröjan. I övrigt är det upp till var och en vad man tycker är snyggast.

Raglanärm
Raglanärm
Isydd ärm tröja
Isydd ärm

Välkommen till min webbutik stickatochsytt.se!

Hälsningar Barbro

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *