Specialbeställda barnkläder

Väldigt många barn behöver kläder som inte har samma storlek som symallar och mönster. Det finns många anledningar till det och här skriver jag om några, och hur du löser det.

Det kan också vara så att man har speciella önskemål om färger eller miljömärkning.

Kläder som inte sitter åt

Visst är det skönt med kläder som är mjuka och inte tar emot någonstans. Ibland är barnen extra känslig för t ex trånga resårer eller att dra en tröja över huvudet. Lösningen kan vara extra mjuk resår eller tryckknappar på axeln.

Extra långa byxor och tröjor

Det är irriterande med kläder som är för korta i ryggen, ärmar och ben. Några centimeter extra på längden är lätt fixat om man specialbeställer kläder.

Lite bredare byxor och vidare tröjor

Eller så är kläderna för det mesta för långa. Läs mer om att specialbeställa kläder här nedanför.

Extra långa muddar

Att ha extra långa muddar i ben och ärmar gör att du kan använda plagget under en längre tid. Vik muddarna dubbel i början. De ska vara ganska tunna så att det inte blir klumpigt.

Bodys i olika modeller

Olika modeller på bodys passar barn i olika åldrar, men det är också olika vad föräldrarna tycker är praktiskt. Här kan du läsa mer om några olika modeller.

Egen färgkombination

Ibland vill man t ex matcha muddar med andra plagg man har. Eller så har man en favoritfärg som man vill ha på mudden eller halskanten. Du kanske vill ha enfärgade byxor som matchar t-shirten eller bodyn.

Dinosaurier och traktorer

De absolut populäraste motiven är dinosaurier och fordon. En klänning med traktorer är inte så lätt att hitta, men på stickatochsytt.se kan du beställa en i valfri storlek. Likaså en klänning med dinosaurier.

Fleecefodrad mössa och halsbuff

Under den kalla årstiden vill man ha mjuk, varm fleece i mössan och kanske i en matchande halsbuff. Självklart ska även fleecen vara miljömärkt och giftfri, och gärna i bomull så att håret inte blir så ”elektriskt”.

Giftfria barnkläder

En del kläder är svåra att hitta i miljömärkta alternativ, och visst vill vi ha giftfritt till våra barn! T ex fleecefiltar, yllesockar, halsbuffar, prinsessklänningar….

Syskonmatchning

Visst är det kul att ha samma tyg till bodyn på babyn som t-shirten på 3-åringen. Eller varför inte tyg-matcha barnet och farfar eller far och son/dotter. Kusinmatchning är också populärt. Detta gör du enkelt genom att beställa dina kläder på stickatochsytt.se . Du väljer plagg, tyg och storlek, sedan syr jag.

Beställ på stickatochsytt.se

Om du har speciella önskemål skriver du in det under ”anteckningar” när du är i kassan, just innan du avslutar ditt köp.

Du kan också beställa under rubriken Specialbeställningar. Några exempel på vad kunder beställt är snurrklänning, tunika, linne, kortbyxor, halsbuff, fodrad mössa, bodys i större storlek och baggydress.

Eller så skickar du ett mail till mig. 🙂

barbropal@gmail.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *