Sy en tvåvägsdragkedja i babydressen

Dragkedja som kan öppnas upptill och nertill

Det är väldigt praktiskt att dra dragkejan nerifrån när man byter blöja på barnet. Jag letade sådana tvådelade dragkedjor men de jag hittade är till för jackor och breda och klumpiga. Så jag köpte i stället en smalare dragkedja ( 3-5 mm) på metervara och två löpare som jag satte mittemot varandra. Att trä på löpare kan vara lite krångligt men kul när man lyckas.

Trä på löpare på dragkedja / blixtlås

På Google hittade jag flera korta filmer med tips. Det som funkade bäst var med en gaffel som stöd.

1, Leta rätt på en gaffel som passar i storlek så att du kan klämma fast löparen. Ta stöd med gaffeln mot magen. Lägg dragkedjan och löparen med baksidan uppåt.

2, Trä in ändarna i den större öppningen på löparen. Sedan får man lirka och lirka och med lite våld så är den på plats till slut.

3, Sedan är det dags för den andra löparen som ska på åt andra hållet (uppochner). Det är mycket svårare och man kan ha hjälp av två synålar för att lirka isär dragkedjan.  Nålarna får inte vara för tjocka. Stoppa in nålarna i varsin ände på dragkedjan. Lirka dem utåt i sidled tills de två dragkjeändarna går isär och löparen glider på.

Så här ska det se ut.

Vill du se de bästa knepen för att sy dragkedjan i trikåtyg kan du läsa Sy dragkedja i trikå”.

Vill du köpa en heldress med tvåvägsdragkedja (dragkedja som kan öppnas från två håll) klickar du in på min webbutik stickatochsytt.se (Specialbeställningar) och skriver in dina önskemål. Tyger som jag har hemma just nu kan du till exempel se på sidan med bodys.

Lycka till med dragkedjorna!

/ Barbro

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *